Vkládám zápis ze sjezdu tak jak mi jej poslal Dušan

 

Od: <sesedus@seznam.cz>

Komu: <josefmyslivec@email.cz>

Předmět: Z Ostravy

Datum: 9. listopadu 2010 10:51

 

Z Á P I S

 

ze setkání, bývalých studentů - Jedenáctileté střední školy v Jeseníku.

Uskutečněno v Jeseníku - Na Kovárně - dne 19.6.2010

 

VÁŽENÉ  SPOLUŽAČKY  A  SPOLUŽÁCI!

 

Z pověření svolávajícího Pepka, za souhlasu starosty třídy Pavla a z titulu své funkce tiskového mluvčího, podávám stručnou, leč obsažnou zprávu o

 

Setkání, neboli XV. sjezdu KSJ -

(Karbanicko - Splavácké jednoty a Ostatních)

 

Jak výše uvedeno, setkání se konalo za účast 12 osob s platným účastnickým lístkem a jedné osoby „hostky“, pani Zedkové. Matematicky to činí 57% účasti, což je sice méně než v nedávných celostátních volbách, ale důležité je, že bylo dosaženo usnášeníschopnosti přítomných.

 

Jest nutno podotknouti, že letošní povětrnostní podmínky byly dosti nepříznivé a ne moc vhodné na venkovní posezení, a to, že už to bylo ke konci června je na pováženou. Věc je však v šetření a vytvořená komise zcela jistě najde viníka a zajistí nápravná opatření!

 

Nebudu podrobně popisovat slzy dojetí v očích přítomných, srdceryvné uvítací výkřiky a nemístné dotazy typu „kdo to teď přišel“? Postupně se situace normalizovala, přítomni zaujímali místa a nastala sháňka po jídelním a nápojovém lístku. Po dlouhém výběru - tohle nemůžu, tohle není zdravé, na to nemám, co na to moje dieta a podobně - bylo vybráno. Pak následovalo cinkání příborů, obhlídka co si dal soused a na chvíli bylo poměrně ticho.

 

Při spokojeném zažívání, následovala společenská debata a vedly se řeči zcela ve studentském duchu, kdy mluvil jeden přes druhého. A kdo chtěl zahovořit ke všem přítomným, dost těžko sjednával pozornost. Tak ubíhalo odpoledne, proložené promítáním foto a video prezentace z loňského i dřívějších Setkání, a když na chvilku zasvítilo slunce, nastalo hromadné památeční fotografování.

 

Při povídání a probírání všeho možného a nemožného, padly různé zajímavé návrhy, na zpestření našich Setkání. Akce by byla provedena u příležitosti půlkulatého výročí našeho věku. Je zcela jasné, že této výroční akce se mohou zúčastnit manželé, manželky, družky a druhové, případně jiné příbuzenstvo, případně zákonní zástupci.

 

Jeden z návrhů byl, uskutečnit v příštím roce vícedenní Setkání, tím by se poněkud změnilo stávající stereotypní posezení a povídání, kdy po několika hodinách následovalo postupné roz-lučování a odcházení.

Byly hlasy pro a proti a jako v každé demokracii nakonec rozhodl svolavatel Pepek. Byla jím jme-nována komise ve složení Buzek, Navrátilová a Sedláček, jejichž úkolem je získat co nejvíce podrobností a technických údajů o ubytování, stravování, cenách a programu. Pak se návrh předloží spolužákům k vyjádření, posouzení, ne-připomínkování a přihlášení.

 

Pro informaci, Tonda provedl předběžný výběr místa konání, já jsem zpracoval návrh programu. Předpokládá se příjezd 17.6 nebo 24.6 v pátek během dne. V sobotu dopoledne zájmové činnosti dle návrhu programu, dále v sobotu společný oběd a následné posezení do večerních hodin podle odolnosti, finančních možností a fyzické výdrže. V neděli léčba kocoviny, procházky, dopovězeni toho co se nestihlo v sobotu, nebo jiný individuální program a po obědě těžké loučení.

 

Předběžně byl vybrán penzion Kovárna v Horní Lipové, GPS souřadnice umístění 50°13'26.528"N, 17°5'37.248"E. Vzdálenost z nádraží v Horní Lipové k penzionu asi 1 km. Jinak se předpokládá, že přepravu z a do Jeseníku zajistí majitelé osobních automobilů.

Ubytování je ve dvou, až třílůžkových pokojích, předběžná cena za osobu a noc 350 Kč, se snídaní. Konkrétním úkolem Tondy je dohodnout příznivější cenu a další vhodné podmínky.

 

Navrhované výlety, nebo jiné turistické aktivity, podle zájmu a fyzických možností:

Hvězda u Karlové Studánky, na Praděd autobusem a dále pěšky - 33 km

Javorník zámek - 29 km

Jeskyně Na Pomezí - 7 km

Přečerpávací elektrárna Dlouhé Stráně, do Kout nad Desnou - 28 km, přes Jindřichov na Moravě

Rejvíz, Mechové jezírko - 20 km

Zlaté Hory, Zlatorudné mlýny - 29 km, přes Rejvíz

Žulová, Nýznerovské vodopády - 20 km

Vzdálenosti jsou uvedeny pro jednu cestu autem. Také je možné využít mikrobus penziónu.

 

Nebo žádný nadměrný pohyb a aktivita, posezení, poležení a podobně!

 

 

Penzion Kovárna se nachází uprostřed Horní Lipové, v krásném prostředí Jeseníků.

Vznikl renovací objektu bývalé kovárny a při přestavbě objektu byla snaha o maximální za-chování původní architektury s vytvořením podmínek pro pohodlnou a příjemnou dovolenou po celé roční období.

S kapacitou 19 lůžek, vinárnou, salónkem a venkovním posezením u otevřeného krbu umožňuje trávení dovolených jak jednotlivcům, tak i rodinám či skupinám.

K objektu patří, parkoviště s kapacitou až 19 osobních automobilů.  

 

 

Žádám proto všechny spolužáky a spolužačky, aby nejpozději do konce února 2011 potvrdili svůj zájem o takto organizované příští Setkání a také zájem o druh navrhované akce. Kdo zaváhá ......

Poté bude následovat konkrétní pozvánka a upřesňující údaje.

 

Zdravím, Dušan



 

 

 



Poznámka Hlavního Svolavatele Sjezdu (HSS) - aby náhodou nedošlo k omylu, tak z rozhodnutí Hloavních organizátorů sjezdu (HOS) se bude XVI. sjezd konat zase Na Kovárně v Jeseníku, městské části Bukovice tak jako obvykle. Ten obrázek, který je zde uveden se týká té Kovárny v Horní Lipové, kam (HOS) sjezd směřovali a neusměrovali. Vysvětlení nám HOS poskytnou sjezdu